23 januari 2024

Kunstrijders van Deen Figure Skating Alkmaar in de prijzen in Letland

Drie kunstrijders van Deen Figure Skating Alkmaar zijn naar het podium geschaatst tijdens de 51st Volvo Open Cup in Riga, Letland. Onder de bezielende leiding van coach Marcus Deen wonnen Nova Scheelings en Summer Wijkhuizen goud en Noa Hollenberg ging naar huis met een bronzen bokaal.

Afgelopen weekend namen acht kunstrijders van Deen Figure Skating deel aan een grote internationale wedstrijd in Riga, met deelnemers uit 33 verschillende landen. De 22-jarige Nova kwam uit in de categorie Senioren B. Een zeer bescheiden deelnemersveld met één concurrent ook uit Nederland, maar ze won mooi wel.

De 13-jarige Summer kwam uit op twee verschillende niveaus. Ze schaatste een nieuw persoonlijk puntenrecord bij elkaar en in de categorie Basic Novice A 2010-2012 versloeg het Alkmaarse talent daarmee al haar 21 tegenstanders uit vijf landen. Bovendien werd Summer netjes elfde in de hogere categorie Advanced Novice A.

De 15-jarige Noa kwam uit in de Junioren B-categorie en pakte een mooie derde plaats in een deelnemersveld van elf rijdsters uit vier landen. Verder waren er nog een verdienstelijke zevende en achtste plaats, respectievelijk voor Anastasia Zentveldt in de categorie Basic Novice A 2013 en jonger, en voor Anna Fleur in de categorie Beginners.

https://alkmaarcentraal.nl/60156301-kunstrijders-van-deen-figure-skating-alkmaar-in-de-prijzen-in-letland

20 December 2023

Succesvol weekend voor kunstrijders van Deen Figure Skating met vier podiumplekken

Summer Wijkhuizen is derde geworden tijdens de derde en laatste selectiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap. Daarmee bevestigt het 13-jarige talent van Deen Figure Skating Alkmaar opnieuw haar podiumkansen voor de finale. Afgelopen weekend werd in Heerenveen ook de Klaverblad Bokaal georganiseerd voor nog relatief onervaren kunstrijders. Hierbij werden Anna Gijzen en Iris Kersten zilver, en Sterre van Etten brons.

Summer Wijkhuizen reed twee nette küren en eindigde hiermee op een mooie derde plaats in het eindklassement in de categorie Advanced Novice Dames. Ze was al zeker van deelname aan de NK finale. Ze reed naar goud tijdens de tweede selectiewedstrijd op ‘eigen ijs’ in Alkmaar en de eerste wedstrijd leverde haar brons op.

Chiara Ballirano (14 jaar) een achtste plaats in dezelfde categorie als Summer en haar zus Alessa (18) werd zesde in de categorie Junioren. Ze zijn nu vrijwel zeker van kwalificatie voor de NK Finale en de internationale Challenge Cup waarbinnen de titelstrijd wordt gehouden. Wat rest is de formele nominatie. Olivia Voskuijl (12 jaar) werd negende in categorie Basic Novice en moet nog afwachten of ze zich heeft gekwalificeerd voor de finale van 22 tot en met 25 februari.

Coach Marcus Deen is tevreden met de prestaties van alle schaatsers en kijkt ernaar uit om met een aantal van hen af te reizen naar enkele internationale wedstrijden in de komende periode. (archieffoto: Piet van Es Pictures)

27 November 2023

Kunstrijdster Summer Wijkhuizen wint in Alkmaar goud bij 2e NK-selectiewedstrijd

Kunstschaatser Summer Wijkhuizen gaat lekker dit seizoen. Het 13-jarige talent van Deen Figure Skating en de Alkmaarsche IJsclub begon in oktober met brons bij de eerste KNSB Cup A Selectiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap, en daarna had ze een mooi internationaal debuut in Duitsland. Afgelopen weekend was de tweede A Selectiewedstrijd in Sportcomplex De Meent en ‘in eigen huis’ pakte ze het goud.

Vier kunstrijders van DFS / AIJC namen deel aan de tweede selectiewedstrijd in Alkmaar. Summer was daarvan het meest succesvol. Met haar korte kür scoorde ze meer punten dan ooit en samen met een sterke lange kür leverde haar dat de eerste plaats op in de categorie Advanced Novice Dames. Summer had zich in de eerste ronde al geplaatst voor de NK Finale, die wordt verreden tijdens de internationale Challenge Cup in februari. (tekst gaat door onder de foto)

Alessia, Summer, coach Marcus Deen en Chiara na de 2e KNSB A-selectiewedstrijd in Alkmaar (foto: Piet van Es Pietures)

Chiara Ballirano komt uit in dezelfde categorie als Summer. Tijdens de eerste ronde werd ze overall dertiende en wist ze zich op de korte kür te kwalificeren voor de NK Finale. De 14-jarige Alkmaarse schopte het deze keer tot een negende plaats en ze behaalde nu ook de minimale score voor het NK op de lange kür.

Zus Alessia Ballirano eindigde deze keer ook hoger. Pakte ze in de eerste wedstrijd nog een negende plaats in de categorie Junioren Dames, deze keer werd ze zevende. Alleen Olivia Voskuijl beleefde een wat minder succesvol weekend. Zij werd dertiende in de categorie Basic Novice Dames, nadat ze eerder een tiende plaats behaalde.  Zij werden respectievelijk tiende in de categorie Basic Novice Dames en negende in de categorie Junior Dames.

Coach Marcus Deen is tevreden over de prestaties van alle vier de rijdsters. Volgens hem lieten ze zien dat ze hard hebben gewerkt en steeds beter in vorm komen. Hij is ‘zeer optimistisch’ over de kansen van de schaatsers tijdens de nog komende nationale en internationale wedstrijden dit seizoen.

20 November 2023

Goed internationaal debuut voor kunstrijdster Summer Wijkhuizen: “Spannende en mooie ervaring”

Summer Wijkhuizen heeft een succesvol internationaal debuut achter de rug. Het pas 13-jarige talent van Deen Figure Skating en de Alkmaarsche IJsclub nam afgelopen weekend deel aan een de NRW Trophy in Dortmund (D), een groot toernooi van de Internationale Schaats Unie. Haar categorie was sterk bezet en Summer was zenuwachtig, maar ze werd uiteindelijk netjes 30e.

Summer Wijkhuizen was een van de zeven Nederlandse kunstrijders die, aan de hand van de eerste kwalificatiewedstrijd voor het NK Kunstrijden, door de KNSB geselecteerd was voor de NRW Trophy. Een internationaal debuut is al spannend en haar categorie Advanced Novice Dames was bovendien sterk bezet. “Een zeer spannende en mooie ervaring, omdat dit haar eerste ISU-wedstrijd was met veel nieuwe indrukken”, aldus Alexandra Huijgens van Deen Figure Skating.

Ondanks de spanningen produceerde Summer twee nette küren. Haar korte kür werd beloond met een 34e plaats en haar lange kuur leverde het jonge talent een 24e plaats op, goed voor een 30e plek in het eindklassement. Huijgens: “Een hele nette prestatie voor haar internationale ISU debuut en een mooie boost voor het huidige wedstrijdseizoen!”

Aanstaande zaterdag en zondag organiseert de AIJC met de KNSB de tweede KNSB A selectiewedstrijd van het seizoen in De Meent. Publiek is van harte welkom.

10 October 2023

Goud en brons voor kunstrijders van AIJC bij eerste KNSB A Selectiewedstrijd

Afgelopen weekend vond in Den Bosch de eerste KNSB A Selectiewedstrijd Kunstrijden plaats. Van Deen Figure Skating / Alkmaarsche IJsclub namen zes schaatsers deel. Daria Danilova en Michel Tsiba behaalden samen de eerste plaats in de categorie Senior Paren en Summer Wijkhuizen ging er vandoor met het brons in de voor haar nieuwe categorie Advanced Novice Dames.

Daria Danilova en Michel Tsiba zijn twee vrij onbekende namen voor Alkmaar. Ze trainen in het buitenland bij hun coaches aldaar en komen tijdens Nederlandse wedstrijden uit onder de vlag van de Alkmaarsche IJsclub. Ze reden twee zeer sterke küren en pakten daarmee de eerste plaats.

De 13-jarige Summer uit Alkmaar kwalificeerde zich met haar derde plaats direct voor de NK Finale en de Challenge Cup in februari. Ze kende tijdens de International Skate Dordrecht drie weken geleden al een goede start van het nieuwe seizoen. In het internationale deelnemersveld werd Summer vijfde plaats met haar korte kür en zesde met haar lange kür. Dat leverde haar een mooie zesde plaats op in het eindklassement.

Chiara Ballirano (14) werd achter Summer dertiende tijdens de eerste selectiewedstrijd. Ze reed twee nieuwe küren en scoorde met haar lange kür genoeg punten om zich ook direct te plaatsen voor het NK. Tijdens de komende selectiewedstrijden zal zij zich ook met haar korte kür willen plaatsen. Namens AIJC nam verder nog Olivia Voskuijl en Alessia Ballirano deel. Zij werden respectievelijk tiende in de categorie Basic Novice Dames en negende in de categorie Junior Dames.

“Onze schaatsers lieten zien dat zij klaar zijn voor het nieuwe seizoen, maar allemaal nog ruimte hebben voor verbetering”, constateert Alexandra Huijgens van AIJC tevreden. “Met oog op de volgende wedstrijden ziet het seizoen er veelbelovend uit voor onze schaatsers!” (foto’s: Piet van Es / Pietures)

Zilver voor Summer Wijkhuizen van Alkmaarsche IJsclub op NK Kunstrijden en Challenge Cup in Tilburg

27 februari 2023 – Afgelopen weekend vond het NK Kunstrijden en de internationale Challenge Cup plaats in Tilburg. Summer Wijkhuizen (12 jaar) van de Alkmaarsche IJsclub kwam in actie in de categorie Basic Novice Dames en behaalde met een foutloze kür het zilver in beide wedstrijden.

NK Kunstrijden en Challenge Cup

Van donderdag 23 februari tot en met zondag 26 februari vond het NK Kunstrijden plaats in combinatie met de internationale Challenge Cup in Tilburg. Tijdens diverse kwalificatiewedstrijden dit seizoen konden Nederlandse kunstrijders in het A-circuit zich met hun scores kwalificeren voor deze wedstrijden. Tijdens het NK strijden schaatsers om de titel Nederlands Kampioen in hun categorieën. Sinds een aantal jaar vindt het NK Kunstrijden gecombineerd plaats met de Challenge Cup waar internationale topschaatsers in actie komen in alle categorieën. 

Summer Wijkhuizen gekwalificeerd voor NK Kunstrijden en Challenge Cup

Summer Wijkhuizen (12 jaar) kwalificeerde zich eerder dit seizoen voor de wedstrijd en reisde samen met coach Marcus Deen af naar Tilburg voor de wedstrijd. Met een foutloze kür behaalde zij een nieuwe Personal Best score en eindigde ze op een prachtige 2e plaats op de Challenge Cup. Met deze prestatie eindigde ze daarnaast ook op een mooie 2e plaats op het NK Kunstrijden 2023 in de categorie Basic Novice Dames en is daarmee Vice-Nederlands Kampioen.

Summer reed dit seizoen voor het eerst mee in het A-circuit en heeft met deze prestatie laten zien dat zij goed kan meekomen in haar categorie, en dat zij onder druk en in nieuwe omstandigheden goed kan presteren in een sterk internationaal deelnemersveld. Coach Marcus Deen kijkt tevreden terug op het afgelopen seizoen en de wedstrijd afgelopen weekend: “Summer wist te pieken op het juiste moment, ze had haar kür niet beter kunnen rijden dan zij hier in Tilburg deed. Haar harde werken dit seizoen werd hier beloond met deze mooie prestatie.” 

Naast Summer reed ook het Nederlandse paar Daria Danilova / Michel Tsiba, hun küren op het NK Kunstrijden en de Challenge Cup. Met beide küren, en de totaalscore, eindigden zij op de 2e plaats op het NK Kunstrijden 2023 en zijn zij nu Vice-Nederlands Kampioen Paarrijden.

Met een aantal kleine foutjes waren het niet helemaal de küren en uitslag waar zij op hadden gehoopt. De wedstrijd was een hele goede oefening voor het WK Kunstrijden waar zij in maart voor de laatste keer dit seizoen in actie komen op een wedstrijd. De leerpunten van dit weekend kunnen zij meenemen naar het WK in Japan waar zij als doel hebben een Top 10 positie te behalen met een nieuwe Season Best score. 

22 februari 2023 – Van 23 tot en met 26 februari vindt het NK Kunstrijden en de internationale Challenge Cup plaats. Summer Wijkhuizen (12 jaar) van de Alkmaarsche IJsclub kwalificeerde zich voor deze wedstrijd en zal in Tilburg gaan strijden voor de titel Nederlands Kampioen Kunstrijden Basic Novice Dames. 

NK Kunstrijden en Challenge Cup 

Van donderdag 23 februari tot en met zondag 26 februari vindt in Tilburg het NK Kunstrijden in combinatie met de internationale Challenge Cup plaats. Tijdens de diverse kwalificatiewedstrijden dit seizoen konden Nederlandse kunstrijders zich met het behalen van de minimale ‘Technical Element Score’ kwalificeren voor het NK Kunstrijden. Tijdens het NK strijden de schaatsers in hun categorieën om de titel Nederlands Kampioen. 

De wedstrijd is gecombineerd met de Challenge Cup waar internationale topschaatsers, waaronder huidig wereldkampioene Kaori Sakamoto uit Japan, hun küren rijden in één van de laatste internationale wedstrijden voor het WK Kunstrijden in maart. Tijdens het NK Kunstrijden en de Challenge Cup komen schaatsers in alle vier de disciplines – Solorijden Vrouwen, Solorijden Mannen, Paarrijden en IJsdansen – in actie binnen verschillende leeftijdscategorieën. 

Summer Wijkhuizen gekwalificeerd voor NK Kunstrijden en Challenge Cup Summer Wijkhuizen (12 jaar) van de Alkmaarsche IJsclub heeft dit seizoen de minimale benodigde score behaald en zich daarmee gekwalificeerd voor het NK Kunstrijden en de Challenge Cup in de categorie Basic Novice. Summer rijdt dit seizoen voor het eerst mee in het A-circuit en heeft met deze kwalificatie laten zien dat zij veel in haar mars heeft en goed kan meekomen in haar categorie. 

Vrijdag 24 februari zal Summer met 8 andere schaatsers gaan strijden om de titel Nederlands Kampioen Basic Novice Dames en zal zij zich binnen de Challenge Cup gaan meten met een sterk internationaal veld. Buiten het strijden om de titel zal de wedstrijd, mede ook door het kijken naar de internationale toppers, een leerzame ervaring zijn welke zij mee kan nemen naar het volgende seizoen. We wensen Summer heel veel succes en plezier bij deze spannende wedstrijd! 

Naast Summer zal ook het Nederlandse paar Daria Danilova / Michel Tsiba, ook lid van AIJC, deelnemen aan het NK Kunstrijden en de Challenge Cup. Hier zullen zij strijden om de titel Nederlands Kampioen Paarrijden (Senior) en gaan zij voor een zo hoog mogelijke klassering in het internationale klassement. In maart zullen zij afrijzen naar Japan voor het WK Kunstrijden. We wensen Daria en Michel veel succes! 

 

20 februari 2023 – Afgelopen zondag reden 8 kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub hun küren tijdens de WKC Winter Trophy in Hoorn. De schaatsers reden goede küren en behaalden prachtige resultaten met maar liefst vijf keer goud, tweemaal zilver en één nette 4e plaats. 

WKC Winter Trophy, Hoorn 

Op zondag 19 februari 2023 organiseerde kunstrijdvereniging WKC de Winter Trophy in Hoorn. Acht kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub reisden samen met coach Marcus Deen af naar IJsbaan de Westries. Voor zeven van hen was dit de laatste wedstrijd van het seizoen welke zij hier zeer succesvol afsloten met maar liefst zeven podiumplekken. 

In de categorie Starters 1 reed Anna Gijzen (9 jaar) met een sterke kür naar een verdiende 1e plaats. Elize Pover (11 jaar) reed in de Pupillen 1 een goede kür waarmee zij net naast het podium eindigde op een nette 4e plaats. Bij de Pupillen 2 reed Anastasia Zentveldt (9 jaar) een nette kür waarmee zij net zoals Iris Kersten (20 jaar) in de categorie Aspiranten 1B een mooie 1e plaats behaalde. 

Selinay Doganatik en Julie van Kleef (beide 12 jaar) reden sterke küren in hun categorie Aspiranten 2A welke werden beloond met een respectievelijk 1e en 2e plaats. In de categorie Basic Novice A behaalden Summer Wijkhuizen (12 jaar) en Chiara Ballirano (13 jaar) met sterke küren nieuwe personal best scores, waarmee zij eindigden op een respectievelijk 1e plaats en 2e plaats. 

De schaatsers en coach kijken terug op een goede wedstrijd en succesvolle afsluiting van het wedstrijdseizoen. Voor Summer Wijkhuizen (12 jaar) gaat het wedstrijdseizoen nog één week langer door. Dankzij het behalen van de benodigde punten voor kwalificatie, rijdt zij komende week nog eenmaal haar kür tijdens de NK Finale en internationale Challenge Cup in Tilburg. 

 

Alle uitslagen van de schaatsers van AIJC op een rij: 

 • Starters 1: Anna Gijzen (9) 1e plaats 
 • Pupillen 1: Elize Pover (11) 4e plaats 
 • Pupillen 2: Anastasia Zentveldt (9) 1e plaats 
 • Aspiranten 1B: Iris Kersten (20) 1e plaats 
 • Aspiranten 2A: Selinay Doganatik (12) 1e plaats, Julie van Kleef (12) 2e plaats 
 • Basic Novice A: Summer Wijkhuizen (12) 1e plaats, Chiara Ballirano (13) 2e plaats

 

05 december 2022 – Afgelopen weekend reisden vijf kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub af naar Bad Nauheim, Duitsland voor de Joachim Edel Pokal. Voor vier van hen was dit de eerste buitenlandse wedstrijd. De schaatsers presteerden erg goed met onder andere een mooie 4e plaats voor Summer Wijkhuizen en een nieuwe personal best score voor Alessia Ballirano. 

Joachim Edel Pokal in Bad Nauheim, Duitsland 

Op zaterdag 3 en zondag 4 december vond in Bad Nauheim, Duitsland de Joachim Edel Pokal plaats, een internationale wedstrijd voor diverse categorieën binnen het kunstrijden. De Alkmaarsche IJsclub was samen met coach Marcus Deen aanwezig met vijf kunstrijders van verschillende niveau’s, waarbij de wedstrijd voor vier van hen de eerste wedstrijd in het buitenland was. 

Alessia Ballirano (17 jaar) reed twee zeer sterke küren in de categorie Junioren en verbeterde op de lange kür haar personal best score met ruim 10 punten verschil. Een knappe prestatie en een goede motivatie om haar punten voor de NK Finale bij de volgende wedstrijd te kunnen behalen. Ook Summer Wijkhuizen (12 jaar) reed een sterke kür waarmee zij de 4e plaats behaalde in de categorie Basic Novice. Chiara Ballirano (13 jaar) reed een nette kür en behaalde een mooie 7e plaats in dezelfde categorie, gevolgd door Anna Fleur Smit (12 jaar) op de 10e plaats, die voor het eerst uitkwam in deze categorie. In de categorie Neulinge reed Katia Suris (15 jaar) een nette kür waarmee zij de 7e plaats behaalde. 

Wedstrijden in het buitenland zijn belangrijk voor onze schaatsers om zich verder te kunnen ontwikkelen, veel wedstrijdervaring op te kunnen doen, en om zich te kunnen meten met internationale schaatsers. De wedstrijd was een mooie ervaring voor onze schaatsers en liet zien dat ze hun küren steeds beter uitvoeren en zich de komende periode nog verder kunnen verbeteren. 

Uitslagen voor de kunstrijders van AIJC: 

 • Categorie Basic Novice: Summer Wijkhuizen (12) 4e plaats, Chiara Ballirano (13) 7e plaats, Anna Fleur Smit (12) 10e plaats 
 • Categorie Neulinge: Katia Suris (15) 7e plaats 
 • Categorie Junioren: Alessia Ballirano (17) 5e plaats 
 

21 november 2022 – Afgelopen weekend vond de tweede KNSB Cup A selectiewedstrijd kunstrijden plaats op de IJsbaan in Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Vier kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub kwamen in actie in de hoogste categorieën binnen de sport. De schaatsers presteerden goed met nieuwe persoonlijke scores en als hoogtepunt de goede eindscore van Summer Wijkhuizen waarmee zij zich heeft gekwalificeerd voor de NK Finale kunstrijden. 

KNSB A Cup Selectiewedstrijd Alkmaar 

Op zaterdag 19 en zondag 20 november organiseerde de Alkmaarsche IJsclub afdeling kunstrijden in samenwerking met de KNSB de tweede KNSB A Cup selectiewedstrijd op de ijsbaan in Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Tijdens de selectiewedstrijden binnen het A-circuit rijden kunstrijders uit heel Nederland hun küren in de hoogste categorieën binnen de sport. De schaatsers in de A-categorieën kunnen zich tijdens de selectiewedstrijden kwalificeren voor de NK Finale / Challenge Cup in februari 2023. Hiervoor moeten zij een minimale TES Score (technische elementen) behalen welke jaarlijks wordt vastgesteld door de KNSB. 

Voor vier schaatsers van AIJC was dit de tweede wedstrijd van het huidige wedstrijdseizoen. Summer Wijkhuizen (12 jaar) reed een goede kür en heeft zich met haar punten ruim kunnen kwalificeren voor de NK Finale / Challenge Cup. Ze behaalde een mooie 6e plaats in de categorie Basic Novice, gevolgd door Chiara Ballirano (13 jaar) met een nette 11e plaats. Alessia Ballirano (17 jaar) behaalde met een sterkte korte kür de benodigde punten en kan zich door in een volgende wedstrijd ook de benodigde punten te behalen met de lange kür, op een later moment nog kwalificeren voor de NK Finale / Challenge Cup. Ze behaalde de 10e plaats in het eindklassement van de categorie Junioren. Noa Hollenberg (14 jaar) liet nette küren zien en behaalde de 11e plaats in de categorie Advanced Novice. 

Onze schaatsers reden dit weekend sterke küren en lieten zien dat zij sinds de vorige wedstrijd hard hebben gewerkt. De komende maanden gaan een aantal van onze schaatsers naar wedstrijden in het buitenland en januari volgt de volgende selectiewedstrijd. 

Uitslagen voor de kunstrijders van AIJC: 

 • Categorie Basic Novice: Summer Wijkhuizen (12) 6e plaats, Chiara Ballirano (13) 11e plaats 
 • Categorie Advanced Novice: Noa Hollenberg (14) 11e plaats 
 • Categorie Junioren: Alessia Ballirano (17) 10e plaats

Selectiewedstrijd kunstschaatsen in De Meent

Algemeen
 

ALKMAAR – De Alkmaarsche IJsclub, afdeling Kunstrijden, houdt 19 en 20 november in samenwerking met de KNSB de tweede KNSB A selectiewedstrijd kunstrijden van dit seizoen in Sportcomplex De Meent in Alkmaar. In het KNSB A circuit rijden kunstrijders binnen de hoogste categorieën en schaatsen de grote talenten binnen de sport in Nederland. Tijdens deze selectiewedstrijden hebben de kunstschaatsers de kans om zich met hun scores te kwalificeren voor de NK Finale samen met de internationale Challenge Cup in Tilburg in februari 2023.

De wedstrijd in Alkmaar is de tweede van drie selectiewedstrijden binnen het A circuit van dit seizoen. De wedstrijden worden tussen 10.00 en 18.00 uur gereden en de toegang is gratis. Vier kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub rijden hun küren in de hoogste categorieën binnen het kunstrijden. In de categorie Basic Novice rijden Chiara Ballirano (13 jaar) en Summer Wijkhuizen (12 jaar). In de categorie Advanced Novice doet Noa Hollenberg (14 jaar) en en de 17-jarige Alessia Ballirano komt uit in de categorie Junioren. 

Twee keer brons voor schaatsers Alkmaarsche IJsclub

29 mrt, 08:27 Algemeen

ALKMAAR – Schaatsers van de Alkmaarse IJsclub hebben zondag twee keer brons gehaald tijdens de landelijke KNSB Cup B finale kunstrijden plaats in Den Bosch. Zeven schaatsers van de Alkmaarsche IJsclub hadden zich met hun scores gekwalificeerd voor de finale en streden om de titel Nationaal Kampioen in hun categorieën. De bronzen medailles waren voor Noa Hollenberg en Summer Wijkhuizen.

Zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022 vond de KNSB Cup B finale kunstrijden plaats in Den Bosch. De wedstrijd was de landelijke finale voor alle B en M categorieën binnen het kunstrijden. Zeven van onze schaatsers hadden zich dankzij tijdens de selectiewedstrijden behaalde scores gekwalificeerd voor de finale en streden afgelopen weekend om de titel Nationaal Kampioen.

Onder leiding van coach Marcus Deen reden onze schaatsers hun küren in het Sportiom in Den Bosch. Onze schaatsers gaven tot de laatste seconden van hun kür alles wat ze hadden en lieten zien dat zij het zeker verdienden om in de finale te staan. Noa Hollenberg (13 jaar) en Summer Wijkhuizen (11 jaar) reden sterke küren en behaalden hiermee allebei in hun eigen categorieën een mooie derde plaats.

Volledige uitslagen 

Categorie Basic Novice B: Noa Holleberg (13) 3e plaats Categorie Advanced Novice B: Katya El Kalaani (16) 9e plaats Categorie Mini’s: Summer Wijkhuizen (11) 3e plaats, Olivia Voskuijl (10) 19e plaats Categorie Midi’s: Anna Fleur Smit (11) 9e plaats Categorie Maxi’s 1: Katia Suris (15) 6e plaats, Veerle van Garderen (17) 15e plaats. De schaatsers rijden op 9 april hun laatste wedstrijd van het seizoen tijdens ons jaarlijkse Clubkampioenschap. Publiek is toegestaan tijdens de wedstrijd, een mooi moment om onze schaatsers aan te moedigen na een seizoen met wedstrijden zonder publiek. Toegang is gratis, de wedstrijd vindt plaats van 9:45 – 16:00 uur in de ijshal van Sportcomplex De Meent.

https://www.rodi.nl/alkmaar/291946/twee-keer-brons-voor-schaatsers-alkmaarsche-ijsclub

 
Zondag stond in Groningen de derde KNSB Cup selectiewedstrijd kunstrijden voor mini’s, midi’s en maxi’s op het programma. Een spannende wedstrijd, want het was ook meteen de laatste kans op kwalificatie voor de landelijke finale. De Alkmaarsche IJsclub kwam weer goed voor de dag, vooral dankzij Summer Wijkhuizen. De 11-jarige Alkmaarse won goud bij de mini’s en plaatste zich als hoogst geklasseerde voor de finale eind maart.

Onder leiding van coach Marcus Deen haalden de kunstrijdsters uit regio Alkmaar weer het beste in zichzelf naar boven. De altijd vrolijke Summer reed een sterke en stabiele kür en behaalde zo een nieuwe persoonlijke topscore én als kers op de taart een mooie, welverdiende eerste plaats. Samen met haar twee tweede plaatsen in de eerdere voorronden was dit resultaat genoeg voor de eerste plaats in de ranking van de mini’s.

Summer’s leeftijdsgenoot Juna Bloetjes behaalde de 20e plaats. Een leeftijdscategorie hoger behaalde de ook nog 11-jarige Anna Fleur Smit de achtste plaats. Bij de maxi’s namen de 15-jarige Katia Suris en de 17-jarige Veerle van Garderen deel namens AIJC. Zij behaalden een vijfde en zestiende plaats.

De top 60 procent van de schaatsers in iedere categorie plaatst zich automatisch voor de KNSB M Finale. Wie zich naast Summer nog meer plaatst, zal de schaatsbond binnenkort bekendmaken. (foto: Piet van Es Pietures)
Alkmaar centraal 
https://www.rodi.nl/alkmaar/286224/goud-voor-summer-wijkhuizen-van-alkmaarsche-ijsclub

Goud voor Summer Wijkhuizen van Alkmaarsche IJsclub

15 feb, 11:13 Algemeen
 

ALKMAAR – Summer Wijkhuizen van Alkmaarsche IJsclub heeft zondag 13 februari goud gewonnen tijdens KNSB Cup M selectiewedstrijd kunstrijden in Groningen. Het was een spannende wedstrijd, omdat de schaatsers hier hun laatste mogelijkheid hadden om zich te kwalificeren voor de KNSB M finale. De schaatsers presteerden goed, met als hoogtepunt een gouden medaille.

Martinibokaal Groningen

Na een succesvolle wedstrijd vorige week in Eindhoven konden de schaatsers van AIJC voor de laatste keer hun kür rijden en zich hiermee proberen te kwalificeren voor de KNSB Cup M finale op 26 en 27 maart. Onder leiding van coach Marcus Deen reden onze schaatsers kun küren en haalden zij zoals altijd het beste in zichzelf naar boven. De altijd vrolijke Summer Wijkhuizen (11 jaar) reed een sterke en stabiele kür en behaalde hiermee een nieuwe personal best score én als kers op de taart een mooie, welverdiende 1e plaats. Zij staat dankzij deze prestatie op de eerste plaats in de ranking van de categorie mini’s en heeft zich hiermee geplaatst voor de finale. 

Volledige uitslagen: 

Categorie Mini: Summer Wijkhuizen (11) 1e plaats, Juna Bloetjes (11) 20e plaats 

Categorie Midi: Anna Fleur Smit (11) 8e plaats Categorie Maxi: Katia Suris (15) 5e plaats, Veerle van Garderen (17) 16e plaats

De top 60% schaatsers in de totaalranking van elke categorie plaatst zich automatisch voor de KNSB M Finale. In de komende weken wordt bekend welke schaatsers van AIJC zich hiervoor hebben geplaatst en tijdens de finale zullen gaan strijden om de titel Nationaal Kampioen.

https://www.rodi.nl/alkmaar/285387/twee-zilveren-medailles-voor-alkmaarche-ijsclub

Twee zilveren medailles voor Alkmaarche IJsclub

7 feb, 14:02 Algemeen

 

ALKMAAR – Kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub (AIJC) hebben zaterdag 5 februari in Eindhoven twee zilveren medailles gewonnen. Na een aantal geannuleerde wedstrijden konden meerdere schaatsers van AIJC eindelijk weer hun küren rijden tijdens de FAN Experience in Eindhoven. 

Onder leiding van coach Rita Koen reden onze schaatsers hun küren behaalden zij mooie resultaten. In de categorieën Mini’s en Basic Novice B reden respectievelijk
Summer Wijkhuizen (11 jaar) en Noa Hollenberg (13 jaar) allebei een nette kür en behaalden daarmee een mooie tweede plaats. Beide schaatsers rijden dit seizoen voor het eerst in deze categorieën en laten met hun resultaten zien dat zij consistent presteren en continu blijven doorgroeien tijdens dit seizoen.

Volledige uitslagen 

Categorie Basic Novice B: Noa Hollenberg (13) 2e plaats

Categorie Advanced Novice B: Sterre de Jager (17) 9e plaats

Categorie Mini: Summer Wijkhuizen (11) 2e plaats, Olivia Voskuijl (10) 12e plaats

Categorie Midi: Anna Fleur Smit (11) 7e plaats, Fien Peerdeman (11) 11e plaats

Volg me

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

2019